top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMEL-styret

Hvorfor MEL Alumni?

Oppdatert: 5. mar. 2018




Endringsledelse? Nei, vi har det fint slik vi har det!

Enten du vil revolusjonere verden eller skape forståelse i et team så har endringsledelse livets rett. Det begynner å bli noen år siden vi grunnla MEL med et felles mål:

“å være et talerør for endringsledelse ut i næringslivet.”

Bakgrunnen for etableringen var todelt. På den ene siden var det et absolutt behov for å skape en sosial plattform for studentene. På den andre siden ville vi gjerne ha jobb etter studiet, men ble møtt med en viss skeptisk når masterstudiet i endringsledelse kom frem. Den enkle forklaringen er at har du en MBA eller har gått Indøk så vet folk hva som ligger i utdannelsen. Er du utdannet endringsleder så krever det litt mer forklaring for de fleste. Det finnes motstand mot endring i de fleste organisasjoner og å ansette en endringsleder kan være litt skummelt.


Med det i tankene så vi behovet for å etablere MEL Alumni som skulle skape en plattform for nye og gamle studenter, hvor vi fikk faglig påfyll, styrket nettverk og hvor studiet skulle ta posisjon som et seriøst studium som bedriftsledere hadde top of mind når de søkte å få løst sine mest krevende utfordringer.



Hvorfor endringsledelse


En endringsleder kan være en strategisk ressurs, en problemløser og en kilde til konkurransefortrinn om endring gjøres riktig. Etter 3 år med oljenedtur har endelig markedet stabilisert seg og det ansettes igjen. Det er estimert at så mye som 60-80% av norske bedrifter skal igang med digitaliseringsprosjekt som er den nye institusjonaliserte rasjonaliserte metamyten. I praksis vil det vi at bedrifter i Norge skal innføre nye system, tilpasse arbeidsflyten og støtte sine medarbeidere i adopsjonen av systemene. Stadig omstilling ser ut til å bli trenden etterhvert som det teknologiske tempoet øker, forretningsmodeller skal re-designes og utfordres. Midt oppi alt dette står du med en fersk utdannelse innen endringsledelse. Om du ikke har truffet blink nå så vet ikke jeg.

“Et studie for fremtiden .”


37 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page